+386 5997 4868  |  info@dvor.si
 
 
Brda s svojo slikovito pokrajino ponujajo edinstvene peš poti, ki vam bodo razkrile bogato in pisano naravo in čudovite razglede v vseh letnih časih. Sprehodite se lahko med sadovnjaki, kjer zori sočno briško sadje ali zelenimi vinogradi, ki dajejo izvrstna vina. Turisticno informativni center Brda (TIC) je pripravil 8 peš poti, ki so poimenovane po starih briških sortah češenj.
Več informacij na:
www.brda.si>
POHODNA POT ALPE ADRIA


Pot Alpe Adria poteka po turistično zanimivih predelih Avstrije, Slovenije in Italije z bogato kulturno, naravno in kulinarično tradicijo. Osnovna rdeča nit je bogastvo voda ob poti v vseh stanjih: od ledenika, rek, slapov, izvirov, jezer do morja. Namen poti je povezava treh dežel in treh različnih kultur v raznoliko doživetje. 

Pot Alpe Adria na območju Slovenije poteka po trasi od Jepce, sedla na slovensko avstrijski meji preko Kranjske Gore, Tamarja na Vršič in naprej do izvira Soče, po Soški poti do Bovca, po levem bregu Soče do Kobarida, Drežnice, Tolmina in preko mejnega prehoda Solarij v Furlanijo in Julijsko krajino. Pri Neblem pot ponovno zavije v slovenski del Goriških Brd ter preko Dobrovega v italijanski Krmin ter naprej po italijanskem delu Krasa čez slovenski hrib Kokoš v Lipico. Od tu se spusti proti Miljam in Trstu.

Potreben čas za briški del pohodne poti: pot je primerna za dvodnevno pohodniško turo

Potek poti, prvi dan: 
Mirnik - Breg - Vrhovlje pri Kožbani - Kožbana - Peternel - Hlevnik - Hruševlje - Neblo - Fojana – Dobrovo
Potek poti, drugi dan: 
Dobrovo - Drnovk - Imenje - Šmartno - Kozana - Breg - Medana - Plešivo - Krmin


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke